Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ήττα, ή μήπως κατίσχυση;

24 Days Challenge: 'Η'

Η ώρα δώδεκα τα μεσάνυχτα. Τα φώτα τού διαμερίσματος στον τρίτο όροφο αναμμένα, με τις φιγούρες πίσω απ' την κουρτίνα να είναι αντικριστά, και να χειρονομούν με βίαιο κι απότομο τρόπο. Οι φωνές, που πατούσαν σταθερά στα υψηλά ντεσιμπέλ, διευκόλυναν την Μυρσίνη, απ' το διπλανό διαμέρισμα, η οποία ούτε που κουνούσε απ' τη θέση της, μην τυχόν κι οι κεραίες της δεν πιάσουν όλα τα σήματα. 

Βλέπεις, στους δύο προηγούμενους καυγάδες, η περιέργειά της έμεινε μισοχορτασμένη, μιας και δεν μπόρεσε να τ' ακούσει όλα. Τα στοιχεία που είχε περισυλλέξει μέχρι τώρα την οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το άδικο βάραινε εκείνον. Αλλά ήταν πράγματι έτσι, ή μήπως λάθευε; Και μόνο αυτή η υπόνοια αρκούσε, για να κάτσει εκεί με αμείωτο ενδιαφέρον και να συνεχίσει την έρευνά της, σαν άλλος ντετέκτιβ. Το ανιχνευτικό της δαιμόνιο ούρλιαζε για κάτι τέτοια, και την έκανε να ξεχνάει τις ταχυκαρδίες και τις λοιπές ανημπόριες, απ' τις οποίες τάχα μου υπέφερε.

Αυτή έκανε να γυρίσει και ν' ακουμπήσει προς τον τοίχο, καθώς δεν υπήρχε κανένα κοινό σημείο συνάντησης, ακόμη μια φορά, κι ήξερε πως απλώς θα συνεχιζόταν ο καυγάς. Αυτός την πλησίασε και γλίστρησε τα χέρια του μέσα απ' το μπλουζάκι της, καθώς την φιλούσε στον λαιμό με γαλήνια τρυφερότητα. Έγειρε το κεφάλι της προς τα πίσω, δαγκώνοντας παθιασμένα τα χείλη της, και το χέρι της αντανακλαστικά κατευθύνθηκε χαμηλά κι άρχισε να τον τρίβει.

Άρχισαν να γδύνονται με γρήγορες κινήσεις και κόλλησαν τα κορμιά τους, αναστενάζοντας, στον τοίχο (αυτόν που είχαν κοινό με την Μυρσίνη, για κακή τους τύχη, η οποία τώρα είχε κολλήσει εντελώς τη μουσούδα της στον τοίχο!) κι αφέθηκαν στο ταξίδι της ηδονής, πότε με μανιασμένο ρυθμό και πότε με απαλό, σαν ακροβασία. Η βουτιά στο κενό της ολοκλήρωσης δόθηκε στο κρεβάτι, αφήνοντάς τους ξέπνοους.

Τον ξύπνησαν οι αχτίδες του ήλιου. Η μεριά της άδεια, είχε κρυώσει. Μόνο ένα cd player ήταν αφημένο, το οποίο έπαιζε το Just in time της Nina Simone, κι ένα τασάκι μ' ένα τσιγάρο που μόλις έσβηνε.



Ήττα, ή μήπως κατίσχυση;

--------


To 24 Days Challenge είναι μια ιδέα-πρόκληση του mystickland. Πρωταγωνιστούν 24 γράμματα, 24 λέξεις σε 24 ημέρες. Μόνο που εγώ το υλοποιώ κάπως άναρχα στη σειρά των γραμμάτων και στις ημέρες πραγματοποίησής τους.  



 

25 σχόλια:

  1. εφυγε; τον παρατησε;; οχι ηθελα να μεινει εκει να τα βρουνε!!!

    κι αυτη η Μυρσινη απο διπλα τι ακουσε ολο το βραδυ. χαχαχα

    ωραια ιστορια Λυσσιπακη μου! σε παρασερνει! θελω κι αλλοοο! χιχιχι

    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. ;))

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!
      Καλό σου βράδυ, Κική μου!!

      Διαγραφή
  2. Υπεροχη ιστορια! Πραγματικα!
    Καλα εκανε και τον παρατησε...το τι αξιζε φανηκε απο την κινηση που εκανε μετα τον καβγα..
    Καλο βραδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά κι αυτή, όμως, ενέδωσε. :))
      Που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανα κουβέντα, γιατί θα μπορούσε να ήταν το καλυτερότερο/παθιασμένο σεξ μέχρι την τότε στιγμή, που θα μπορούσε να τους δέσει ακόμα περισσότερο και ν' αφήσουν πίσω τα κακώς κείμενα. Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν μπαίνει στη μέση η απάθεια/αδιαφορία/εγωκεντρικότητα κι η μη προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία στη συνεννόηση. Βέβαια, η κοπέλα -μέσα μου- έχει ελαφρυντικά για την "υποχώρησή" της, για την τόση προσπάθεια κι υπομονή της στο να διατηρήσει και να διαφυλάξει την σχέση. Αυτό ήταν το τελευταίο της αντίο, που το έδωσε με τον δικό της τρόπο, κι έκλεισε πίσω της την πόρτα.

      -Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και τα τόσο καλά σου λόγια, Γιώτα μου. :))

      Διαγραφή
    2. Εσύ μπορείς να κρίνεις καλύτερα την ιστορία μιας και είναι δική σου.
      Αλλά αν μένεις σε μια σχέση μόνο για το σεξ, τότε προκειται για μια αποτυχημένη σχέση. Όσο καλό κι αν είναι αυτό, την επόμενη μέρα το πρόβλημα θα ξαναβγει στο φωσ. Οπότε συμφωνώ μαζί σου! Η κοπέλα έφυγε κυρία!
      Βέβαια η Μυρσίνη την καλύτερη δουλειά έκανε! :Ρ

      Διαγραφή
    3. Ω, ναι. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μια σχέση που κρατιέται/συντηρείται (βάζοντας τα προβλήματα κάτω απ' το χαλάκι) μόνο για το κρεβάτι είναι καταδικασμένη εξ αρχής, έχει ημερομηνία λήξης.

      Ναι, της Μυρσίνης της έκατσε λαχείο. Ίντριγκα, καυγάς, σεξ... Το Χόλυγουντ στο πιάτο της. :P

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Λυσίππη μου....χρόνια πολλά!!!!!
    Μου άρεσε η ιστορία σου, περιμένω με αγωνία κάθε φορά τις επιλογές σου για το κάθε γράμμα...!!!!
    Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, κοπέλα μου.
      Με κάνεις να χαμογελάω!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε το κείμενό σου!

    Δεν ξέρω αν εσύ είχες αυτό ακριβώς στο μυαλό σου, εμένα όμως αυτό το συναισθηματικό παιχνίδι και πάνω-κάτω που όλες οι σχέσεις λίγο ή πολύ έχουν..

    Καλή υπόλοιπη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μυαλό μου είχα τις σχέσεις που νομίζουν ότι είναι σχέσεις, που έχουν πάψει να είναι σχέσεις, και στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Τα πάνω - κάτω είναι στο πρόγραμμα, κι αλίμονο αν εγκαταλείπαμε στην πρώτη διαφωνία και στον πρώτο τσακωμό. Όταν, όμως, αρχίζει να χαλάει η συνταγή, τότε επέρχεται και το ανασήκωμα των ώμων. Και τότε το να πάρεις το ψαλίδι και να κόψεις την κορδέλα, φαντάζει η καλύτερη λύση. Το να μένεις σε κάτι χλιαρό, που δεν δουλεύει όπως θα ήθελες πια, είναι μετριότητα και σε κρατά πίσω. Η απελευθέρωση είναι δώρο και για τους δύο -όσο και να πονάει και να κρύβει φοβίες, ανασφάλειες και ξεβόλεμα.

      //Η σχέση είναι σαν ένα πιάτο, κι οι συμμετέχοντες οι μάγειροι. Όταν το φαγητό είναι επανειλημμένως άγευστο, καμένο ή λύσσα, τότε έρχεται η απόλυση.

      Σ' ευχαριστώ πολύ για το πέρασμά σου!!
      Καλό βράδυ!! :))

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την εξήγηση!

      Μου άρεσε αυτό το η σχέση είναι σαν ένα πιάτο και οι συμμετέχοντες οι μάγειροι. Την έχω κόψει αρκετές φορές την κορδέλα. Τι γίνεται όμως όταν η σχέση είναι προβληματική με ένα πολύ κοντινό συγγενικό άτομο; Εκεί δεν κόβεται τόσο εύκολα, απλά βάζεις όρια..

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες, σε νιώθω. Όπως το είπες: βάζεις όρια. Από μακριά κι αγαπημένοι. Δεν είναι όμορφο κι ωραίο, αλλά είναι η μόνη προστασία του εαυτού μας. Και το έχω ζήσει, δυστυχώς.

      Να έχεις μια όμορφη μέρα! :))

      Διαγραφή
  5. πανέμορφη ιστορία!
    μπράβοο!
    σε φιλώ πολύ και Χρόνια Πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε & σ' ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλώ σε κι εγώ πολύ!!

      Διαγραφή
  6. Ήττα και για τους δυο...αλλά και για την μουσούδα, στον από κει τοίχο..χαχα

    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έσκασε απ' το κακό και την ζήλια της η μουσούδα; χαχαχα

      Στον Έρωτα & στην Αγάπη δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι ηθοποιοί σε διπλό ρόλο -κι ευτυχώς θα συμπληρώσω!

      Καλό βράδυ, Ανταίε μου!

      Διαγραφή
  7. Wow!
    Μίνι ταινία ...όλα τα λεφτά το ήττα σου!
    Ήττες είχα γράψει κι εγώ στο Η αλλά το δικό σου το μυαλό πουλάκι μου ....πόσο λεπίδα έχει στην άκρη του;

    Σε φιλώ γλυκά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεύτερο γλου γλου για σήμερα (inside joke με τον Ανταίο στο ευφάνταστο παιχνίδι που σκάρωσε)!! :P

      Η αλήθεια είναι πως δεν με άφησε πολύ ικανοποιημένη το 'Η' μου, κι είπα σε μια δόση να μην το βάλω -ας όψεται ότι δεν μου ερχόταν κάτι άλλο στο μυαλό, ήταν το μόνο που θρονιάστηκε μέσα μου. Δεν μου βγήκε όπως θα ήθελα. Είναι λίγο άτσαλο; Κάπως μου φαίνεται, δεν ξέρω. Το είχα αλλιώς στο μυαλό μου, αλλά είπα να μην δώσω έκταση στις στιγμές τους, παρά να κάνω αναφορά σε λίγα και σύντομα, γιατί "όσα μάτια τόσες και οι ηθικές", καταλαβαίνεις -γι' αυτό παράχωσα και την Μυρσίνη. Πάντως, τα λόγια σου μου δίνουν ένα χαμόγελο ΝΑ (με το συμπάθιο) και σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!!

      Διαγραφή
  8. Μπορεί να ήταν ήττα, αλλά κάτι μου λέει πως η κοπέλα είναι γεννημένη για νίκες και το απέδειξε φεύγοντας από μια σχέση που δε σώζονταν...τώρα θα μου πεις γιατί ενέδωσε....εγώ θα είχα φύγει χτες ας πούμε..χαχα!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!! Μ' αρέσεις!!

      Δυστυχώς, υπάρχουν κι οι στιγμές που υπνωτιζόμαστε. Το θετικό είναι πως έφυγε μετά, και δεν συνέχισε να είναι μέσα σε μια αποτυχημένη σχέση.

      Καλή βδομάδα, you. :)))

      Διαγραφή
  9. Μερικές φορές περιμένεις μια σχέση να φτάσει στο απροχώρητο για να φύγεις ή την κατάλληλη στιγμή.. Δεν ξέρω αν η πρωταγωνίστρια σου πραγματικά έφυγε, μα σίγουρα αξίζει κάτι καλύτερο..
    Όσο για την κυρία από δίπλα.. ασχολίαστο! :)
    Ωραία ιστορία Λυσιππάκι μου! Να περνάς όμορφα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως αυτοί που μένουν κι επιμένουν, καταπίνοντας και καταπίνοντας, είναι αυτοί που αν φύγουν δύσκολα ξαναγυρίζουν. Εγώ μια φορά την έκανα να φύγει. Θα είναι πολύ χαμένη αν ξαναγυρίσει. Μ.

      Η κυρία από δίπλα είπε: απ' το ν' ανοίξω την tv και να 'χει τούρκικο, δεν ανοίγω την "γειτονική tv" να μου περάσει κι η ώρα;; :P

      Φιλιά, παλομάκι μου καλό... σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφη ιστορία Λυσιππάκι μου. Θα μου άρεσε να ακούσω και την πλευρά της Μυρσίνης. Όπως και να 'χει εκείνη τα άκουγε live!! χαχα
    Θα μας έλεγε γιατί τσακώνονταν, τι πίστευε η ίδια, τι έχει "πει" η γειτονιά. Θα είχαμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Να κρίνουμε και εμείς ποιανού το μέρος θα πάρουμε.
    Να κάτι τέτοιες στιγμές χρειάζεται το BlogTv!! Για να γίνεται ρεπορτάζ και έρευνα!!! (Πρέπει να έχω δώσει την πιο κουλή απάντηση σε αυτό το κείμενο. Μα με αγαπάτε όπως και να 'χει).
    Σε φιλώ γλυκά εφευρετικό, πρωτότυπο και αγαπημένο Λυσιππάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      Είσαι άπαιχτη. Και ΝΑΙ σ' αγαπάμε όπως και να 'χει. :)))

      Βρε κοίτα που θα γίνει φίρμα το Μυρσινάκι. Και δεν της το είχα, δεν της το είχα καθόλου.

      Σ' ευχαριστώ πολύ, λατρευτό μου κορίτσι.
      Καλή σου βδομάδα!!

      Διαγραφή