Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Απολογισμός ζωής

Απ' το εκτυφλωτικό φως, που πήγαζε απ' το λευκό τούνελ, και διέλυε το πυκνό σκοτάδι που επικρατούσε, άρχισαν να ξεπροβάλλουν δύο αστραπόμορφοι με μακριά χρυσά μαλλιά. Απαράμιλλη ανέκφραστη ωραιότητα. Ωστόσο ξεχείλιζαν αγάπη, η αγαθότητά τους παρέλυε και μετάγγιζε ζεστασιά. Ήταν ο Προστάτης Άγγελος κι ο Άγγελος Υποδοχής, που ζύγωσαν κοντά στην ψυχή του κεκοιμημένου, κι έδιναν την δική τους υπερπροσπάθεια, να την προστατεύσουν και να την σώσουν απ' τα δαιμόνια.

Δαιμόνια που άλλαζαν συνεχώς την μορφή τους, και φοβέριζαν την ψυχή. Πότε άγριοι λύκοι, που έτειναν λυσσασμένα. Πότε σκύλοι, που το γαύγισμά τους ξεκούφαινε. Πότε δίμετροι, γεροδεμένοι μελαμψοί άντρες, που προσπαθούσαν να κάνουν την ψυχή να χάσει κάθε ελπίδα για την σωτηρία της. Αδυσώπητες κατηγόριες, ψευδείς κι αληθινές. Κατηγόριες που ακούγονταν με γνώριμες φωνές "Επιτέλους, γλιτώσαμε απ' αυτό το ανηλεές αφεντικό. Καμιά μακροθυμία και καλοσύνη. Μόνο εξεταστικά βλέμματα, ανικανοποίητες απαιτήσεις κι αλλεπάλληλες προσβολές, θαρρείς και ηδονιζόταν να μας ταπεινώνει." "Πολύ σπάταλος, ρε παιδί μου. Καμιά εγκράτεια πια. Άγγιζε τα όρια της επιδειξιομανίας η ασυδοσία του φορές φορές." "Αυτό που δεν τον χαρακτήριζε στα σίγουρα ήταν η πραότητα. Ακροβατούσε στο σχοινί της ευερεθιστότητας. Μπορούσε να γίνει εξαιρετικά σαρκαστικός, και να κινεί με περισσή επιδεξιότητα τους σπάγκους, μεταβάλλοντας τον οποιονδήποτε σε μαριονέτα, οδηγώντας τον στην πλήρη αποστροφή και βγάζοντάς τον εκτός εαυτού." [...]

Μία στάλα δάκρυ λαμπύριζε στην κόχη του ματιού της ψυχής. Όχι επειδή την βάραιναν με ανυπόστατες δηλώσεις, μα επειδή ήξερε ότι -πολλά απ' αυτά- ήταν η πάσα αλήθεια.

 Ανυπολόγιστο το βάρος που απίθωνε στο ζύγι, αγνοώντας κώδωνες και προειδοποιήσεις. Μα τώρα ήταν αργά για αλάφρωμα της ζυγαριάς κι εξιλέωση μετά επανορθώσεων. Κι αυτό το γνώριζε καλά, και γι' αυτό... οδυρόταν.



Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο 4ο (2ου κύκλου) παιχνίδι των λέξεων. Μια ιδέα της Φλώρας μας, που αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε απ' την Αριστέα μας. Αριστέα μου, μπράβο και πάλι για την άψογη φιλοξενία κι οργάνωσή σου, και για την προσφορά σου να φιλοξενήσεις το παιχνίδι και να ξεκουράσεις την Φλώρα. Μπράβο και στον Ανταίο, που με τις λέξεις που επέλεξε έθεσε ψηλά τον πήχη. Μπράβο και σε όσους ξεπέρασαν το αρχικό σοκ (:P) και μας έδωσαν τόσο όμορφες ιστορίες.

8 σχόλια:

  1. καλημερα Αναστασια μου!
    καλε δε περιμενα με τιποτα αυτο το κειμενο να ειναι δικο σου!
    εξαιρετικο και αυτο οπως και τα υπολοιπα! ο πηχης ηταν οντως ψηλα και οι συμμετοχες φανταστικες!

    συγχαρητηρια φιλη μου! φιλακια πολλα! καλο σκ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε!! Είναι που με γοητεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με μυστήριο, θάνατο... οτιδήποτε σκοτεινό. Μ' αρέσει να τα έχω φόντο πού και πού, και να γίνεται πάνω τους όλο το παιχνίδι.

      Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ, Κικίτσα μου!!! :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κοπέλα μου!! Να μαι κι επίσημα στο σπιτάκι σου!!
    Δεν μπορώ να μην σε συγχαρώ για αυτήν την τόσο υπέροχη ιστορία σου!!
    Με συγκίνησε, με πόνεσε, την λάτρεψα και την ψήφισα!!
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου ανάμεσα σε όλες τις αξιόλογες κι υπέροχες συμμετοχές!!
    Φιλάκια και καλό σ/κ ναχεις!!
    Μαριλένα ( η συμπεθέεερα της πετροκουμπάρας σου! Χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπεθέεερα της κουμπάρας μου, και τώρα και τότε, με τα σχόλιά σου, με κάνεις να φουσκώνω σα παγώνι. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια, και χαίρομαι πολύ που σ' άρεσε και την ξεχώρισες.
      Χίλια ευχαριστώ, Μαριλένα μου!!

      Διαγραφή