Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Καλώς μας ήρθες, αννετά...κι


Την Άννα τη γνωρίσατε στο 20ο Συμπόσιο Ποίησης. Ήταν εκείνη που μας κράτησε σφιχτά το χέρι και μας έκανε να πετάξουμε ψηλά, μαζί της, ζυγιάζοντας τη συγκίνηση και την ευαισθησία με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ούσα άστεγη καταληψίας, με καμία διάθεση ν' ανοίξει δικό της χώρο, αλλά με μπόλικη διάθεση να εξακολουθήσει να βρίσκεται ανάμεσά μας και να μοιράζεται το μέσα της, αποφάσισα να της βγάλω αντικλείδι και να... συγκατοικήσουμε. Καταλαβαίνετε τώρα... Έπρεπε να πάρω κάποιον να βάζει μία σκούπα, να κάνει ένα φαγητό, να πλύνει κάνα πιάτο... νισάφι... βαρέθηκα να τα κάνω όλα μόνη μου. Εφεξής θα τη βρίσκετε -και θα σας βρίσκει- εδώ, λοιπόν.

Κρυφοχαμογελώ, ξέρετε, μη σας πω με το χαμόγελο της προξενήτρας, που ξέρει εκ των προτέρων πως θα 'ναι πετυχημένο το σμίξιμο που κανονίζει στα μουλωχτά, καθώς βρίσκομαι στη πλεονεκτική θέση να γνωρίζω κείνη (8 χρόνια, παρακαλώ!) και να γνωρίζω εσάς (άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο, μα όλους σίγουρα με πολλή συμπάθεια κι εκτίμηση!). Οπότε με χαρά και δίψα θα στέκομαι από μια γωνιά, να βλέπω αυτές τις πρώτες, δειλές στιγμές γνωριμίας σας, οι οποίες στη συνέχεια θα έχουν τη σιγουριά που έχουν κείνες, αυτές που στάζουν ομορφιά συναισθημάτων - γιατί, τα είπαμε, θα 'ναι πετυχημένο το προξενιό.

Να σημειώσω μόνο το πώς θα μας αναγνωρίζετε, επειδή τούτο το template δεν διαθέτει αναγνωριστικό για το ποιος γράφει...

α) Στη λίστα ανάγνωσης, με τις τρέχουσες αναρτήσεις, θα φαίνεται ποια γράφει
β) Ετοίμασα κι αναγνωριστικά, για να τα βάζουμε εντός ανάρτησης, οπότε δεν θα υπάρχουν ερωτηματικά



Σας φιλώ και σας αφήνω να γνωριστείτε!

Καλωσόρισες, φιλενάδα μου! 
❤️ 

50 σχόλια:

  1. Ενωθήκατε;; Τι καλά!!
    Καλώς ήρθες Άννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω μιλήσει για εκείνη. Είναι να μη τη θέλω ως συγκάτοικο, μουσικοσυμπεθέρα μου; Άσε που έχουμε και κοινές παραξενιές. Τέτοια αρμονική συγκατοίκηση ούτε σε γάμο δεν θα βρεις. :P

      Διαγραφή
    2. κοινές παραξενιές λέει χαχαχα αυτό πρώτη φορά το ακούω!!

      Διαγραφή
    3. Εντός εισαγωγικών το παραξενιές. Περιλαμβάνει ό,τι μπορείς να φανταστείς (από επικοινωνία, από οπτικές κλπ κλπ). Αν ήταν άντρας, θα είχαμε την απόλυτη σχέση. Σοβαροπληκτρολογώ!

      Διαγραφή
    4. ναι μωρέ το κατάλαβα, απλά μ'άρεσε η έκφραση! ;)

      Διαγραφή
    5. καλώς σε βρήκα Κατερίνα διαδικτυακά και ίσως και δια ζώσης. Τι πιο όμορφο να ανοίγουν οι κύκλοι, οι γνωριμίες, να ανοίγουν οι καρδιές! Με μάγεψε αυτή η αέναη ροή θετικής ενέργειας που υπάρχει στο χώρο και είναι ο λόγος της συγκατοίκησης με τη γλυκιά μου Λυσίππη !

      Διαγραφή
  2. Αχ, τι ωραίες αυτές οι συγκατοικήσεις και οι συνεργασίες!
    Καλή αρχή στην Άννα ή Αννέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν είναι ωραίοι οι άνθρωποι, ωραίες είναι κι οι συγκατοικήσεις/συνεργασίες, αρτίστα μου. :)

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ αν και κάθε αρχή και δύσκολη Αρτίστα του βωβού με το ευφάνταστο όνομα! όμως είμαι σίγουρη πως με το λυσιππάκι με τον καιρό, θα αποδώσουμε το καλύτερό μας.

      Διαγραφή
  3. Να μια ενδιαφέρουσα κίνηση....!
    Συγκατοίκηση και συνεργασία σε ένα δικτυακό σπιτικό.
    Θα το καλοδεχτώ με ενθουσιασμό Αναστασία μου και τώρα κιόλας να καλωσορίσω την Ανέττα εδώ.
    Ήδη έχω την εξαιρετική της εικόνα από το "Συμπόσιο" και φυσικά τις δικές σου συστάσεις.
    Καλές δημιουργίες να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά, Γιάννη μου. :)

      Σου έγραψα και στο facebook σχετικά. Τι να τη κάνω που δε θέλει δικό της διαδικτυακό σπιτικό; Να την αφήσω αδέσποτη; Ποτές!

      Διαγραφή
    2. αδέσποτη ή αλανιάρικη σφαίρα έχει την γοητεία της ελευθεριότητας λυσιππάκι. Τώρα θα δοκιμάσουμε και την στοχευμένη και έγκυρης προέλευσης σφαίρα κι όποιον φάει ο χάρος !!
      Γιάννη σ ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Και ναι, είναι πράγματι ενδιαφέρουσα συγκατοίκηση, παράτολμη ίσως, πρωτοποριακή σίγουρα. Ανοίγει συλλογικές διαδρομές σε αυτό το το μοναχικό πεδίο του διαλογισμού και της έκφρασης. ( η νεκροψία θα δείξει! )

      Διαγραφή
  4. Να περνάτε όμορφα και να μας κερνάτε που και που
    απ' το λικέρ της γραφής σας

    φιλάκια πολλά ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτά τα σχόλιά σου, βρε Ελένη μου.
      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. τι γλυκιά σκέψη, Ελένη, αυτή ! Μπορεί να μην είναι πάντα επιτυχημένη η συνταγή του λικέρ αλλά το κέρασμα μετράει!
      Τα συγχαρητήριά μου για την έκδοση του βιβλίου σου και εύχομαι να αποτελείς έναυσμα και έμπνευση για πολλά δημιουργικά διαμαντένια μυαλά στο χώρο!

      Διαγραφή
  5. Ανυπομονώ να γνωρίσω την Αννέτα! Όμως δεν κατάλαβα πώς θα σας διακρίνω? Το ρωτάω αυτό επειδή κι εσένα δεν σε έχω γνωρίσει ακόμα καλά Λυσίππη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μαρία μου.

      Υπάρχουν δύο τρόποι, για να μας αναγνωρίζετε. Το όνομα θα είναι φανερό στη κάθε νέα ανάρτηση (απ' τη λίστα ανάγνωσης, ξέρεις), και θα βάζουμε και κάτι σαν ταμπελίτσα μες στην ανάρτηση, να το πω έτσι, με το όνομά μας. Μην ανησυχείς! Θα το δεις και στη πράξη - δεν θα μπερδευτείτε.

      Διαγραφή
    2. Νομίζεις ότι κατάλαβα εγώ Μαρία ; Μέχρι να κάνω τα σχετικά σεμινάρια, βολεύομαι με απαντήσεις!
      Θα μας γνωρίσεις και θα σε γνωρίσουμε στο χρόνο, έμπνευση κι αφορμές να υπάρχουν :)

      Διαγραφή
  6. Αυτό είναι υπέροχο!!
    Από το λίγο που μπόρεσα να δω από όσα έγραψε νομίζω πως θα έχει ουσιαστική σημασία η παρουσία της στη γειτονιά.
    Μπράβο σας για την όμορφη κίνηση, είμαι σίγουρη πως για να την ξεχωρίζεις τόσο έχεις ουσιαστικούς λόγους..

    Μένει απλά να την μάθουμε κι εμείς <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γραφτά της τα νιώθει, Νικολέτα μου. Αυτό είναι πολύ βασικό - πέρα απ' το χάρισμα που έχει (και της το έχω πει ουκ ολίγες φορές). Είναι απ' αυτούς που, για μένα, επιβάλλεται να γράφουν.

      Σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο. Κι επειδή δεν μου αρέσει να μένουν μετέωρα δικά μου λόγια, θα πω μόνο πως ανυπομονώ να τη γνωρίσετε κι εσείς, για να δείτε από μόνοι σας αυτούς τους λόγους που θα σας κάνουν να τη ξεχωρίσετε επίσης.

      Διαγραφή
    2. Λυσίππη; ξεπέρασες και τον Ψινάκη (πριν προεδρεύσει στην Ψινακούπολη) στο προμοτάρισμα, θα μπλοκάρω και θα γράφω " η ζωή γκραν γκραν
      μου γελά γκραν γκραν
      ευτυχισμένα γκραν γκραν
      και με ρωτά γκραν γκραν
      -πού με πας; γκραν γκραν
      μακριά στα ξένα!! (γκραν γκραν)."
      Κανόνισε να σκάβουμε τρύπα να κρυφτούμε μετά !
      :p
      Νικολέτα καταρχήν σ ευχαριστώ που με ξεχώρισες. Απομένει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες ! :)

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχα! Είδες αγώνα, ε; Είδες διαφήμιση, ε; Έχω μεγάλα όνειρα για σένα. Θα σε κάνω να πετάς τσάκα-τσάκα τα βιβλιαράκια στους εκδοτικούς οίκους (βλ δραστηριοποίηση στις συγγραφικές ανησυχίες) και να φας και τη θέση τού Ψινάκη στη Ψινακούπολη - που πλέον θα λέγεται Αννούπολη (βλ "αννούλι δαγκωτό" που θα ρίξουν όλοι οι εδώ πιστοί μας φίλοι). Άσε που με τόσους φίλους, και μετά από στόμα σε στόμα, θα εκτοξευτούν κι οι πωλήσεις σου. Ααααχχχ! Και κοντά στον βασιλικό (εσύ), θα ποτιστεί κι η γλάστρα (εγώ), γιατί δεν θα με ξεχάσεις, το ξέρω (και τσααακ! το προεξόφλησα κι αυτό! βουρρρ για ταξίδι κι αδιάκοπες διακοπές στις ονειρικές Μπαχάμες!)

      Διαγραφή
  7. Αυτά είναι τα ωραία!
    Καλώς μας ήρθε η Αννέτα μας λοιπόν και να της πεις πως θα έχει το καλύτερο παρεάκι.
    Πολύ μ' αρέσουν αυτές οι αλληλέγγυες κινήσεις και μπράβο και σε σένα Αναστασία μου, που δίνεις χώρο και βήμα στη φίλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Κανελλένια μου, αυτό έχει ήδη ειπωθεί. Πού θα μπορούσε να βρει καλύτερα; Όχι, πες! Αυτό το feeling, που το νιώθει όποιος είναι κρίκος αυτού που συμβαίνει εδώ, είναι μαγικό. Χώρια που πιστεύω ακράδαντα πως είναι απ' αυτούς που πρέπει να γράφουν. Ε, και δεν ήθελα να νιώθει φιλοξενούμενη - ήθελα να 'χει τον δικό της χώρο. Είναι απ' τους λίγους, μη πω ίσως η μοναδική, που θα της άφηνα στο χέρι "αντικλείδι", καθώς έχω πολύ συγκεκριμένες σκέψεις για το blog μου, που συνηγορούν στο κάτι το εντελώς προσωπικό κι απαραβίαστο. Θα τη γνωρίσετε και θα καταλάβετε!

      Διαγραφή
    2. Πολύ όμορφη φράση " οι αλληλέγγυες κινήσεις" Μαρία και σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους, από το λίγο που σας ξέρω, υπάρχει και είναι δυνατή. Μου το μεταδίδετε ήδη !
      Απλά το αναστασάκι μας πρωτοποριακά τόλμησε και επίσημο σύμφωνο συμβίωσης ( δεν ήξερε , δε ρώταγε ; :p )

      Διαγραφή
  8. Καλωσορίζω την Άννα και τολμώ να πω ότι αυτή η συγκατοίκηση θα είναι ονειρική για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, Μαρία μου. Να είσαι καλά! Δηλώνω τρομερά ενθουσιασμένη. Αφού, να φανταστείς, της έχω κάνει τα νεύρα τσαταλάκια με τα "να φτιάξω τώρα την ανάρτηση;", "να την ανεβάσω τώρα;". Η ανυπομονησία σ' όλο της το μεγαλείο. Ευτυχώς, δεν μ' έχει σιχτιρίσει ακόμα. χαχα

      Διαγραφή
    2. (ωωωωωχ, αυτή η προεξόφληση μ΄αρέσει ! Που συχνά, το δημιουργικότερο που κάνω είναι να φτιάξω έναν καφέ.)
      Μemaria θα ήθελα κι εγώ να συμβάλλω στην ομορφιά αυτής της κοινότητας. Μακάρι να ανταποκριθώ στον ψηλο πήχυ που θέτετε όλοι σας με το έντονό σας ταλέντο !

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. χαχαχα Αριστέα ! ή τα έχεις πει ήδη όλα ή βιαζόσουν πολύ !

      Διαγραφή
    2. Α, τον ενθουσιασμό της τον πήρα ολάκερο εγώ, καθώς ήταν η πρώτη που το έμαθε (άτυπα). χεχε

      Διαγραφή
  10. Ω καλέ τι ωραία! Μεγαλώνει η παρέα!!!
    Καλώς ήρθες Αννέτα κι ελπίζω να περάσεις καλά στη διαδικτυακή μας γειτονιά!
    Καλό μήνα να έχουμε και μια υπέροχη Κυριακή 🍉😘😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλό μήνα θα έχουμε και καλή Κυριακή. Ευτυχώς με τα μουντιάλ, πώς τα λένε αυτά, έχουμε ησυχία και χώρο για περισυλλογή!

      Διαγραφή
  11. Καλορίζικη η συγκατοίκηση κι από μένα! Υπέροχη ιδέα, όμορφο να μοιράζεσαι το σπιτικό σου με καλή παρέα. Κι αν λειφτείτε ζάχαρη, χτυπήστε στη γειτονιά!
    Καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φακιδούλα πέρασα από σούπερ μάρκετ πριν κατσικωθώ επίσημα εδώ και τα γέμισα τα ντουλάπια. Αλλά όπως είμαστε λιχούδες τα βράδια και οι δυο, κι ανεπρόκοπες επίσης, σε κανένα ρυζογαλάκι αν σου περισσέψει , δεν θα πούμε όχι. Αν έχει και δυο φλούδες πορτοκάλι στο βρασμό ειδικά.....
    (είδες αναστασάκι πώς δουλεύω για το φαί μας εγώ; )
    Καλό μήνα και σε εσένα ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Έλιωσα που δεν λησμόνησες τις φλούδες πορτοκαλιού)

      Ναι, ναι, δεν θα πούμε όχι, Φακιδούλα. Πεθαίνουμε για ρυζόγαλο αμφότερες. Σ' ευχαριστούμε πολύ! Θα χαρούμε, να περνάς και να τα λέμε, γειτόνισσα. Φιλιά και πολλές ευχές για καλό & χαμογελαστό μήνα.

      Διαγραφή
  13. Με χαρα καλοσωριζουμε στην παρεα και στην γειτονια αυτή Αναστασια μου και την φιλη σου το Ανετα..κι. θα σας εχουμε εδώ διπλες και μπραβο σου για την κινηση αυτη..δύο ειναι καλυτερα απο μια.. θα σας απολαμβανουμε εις διπλουν λοιπον!!!
    Καλο μηνα και στις δυο και καλη εβδομαδα .. διπλα φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά, Ρούλα μου. Είμαι σίγουρη πως θα περάσουμε όλοι μας υπέροχα. :)

      Πολλά φιλιά & ευχές για έναν όμορφο Ιούλιο.

      Διαγραφή
    2. αυτό το ... "διπλά φιλάκια " πολύ μου άρεσε. Δεν μου ξανάτυχε ως τώρα :)

      φιλιά !

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχετε.
    Χαίρομαι πολύ για αυτή σας την σύμπραξη.
    Να είστε πάντα καλά.

    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε, Κικίτσα μου.
      Καλό μήνα! :)

      Διαγραφή
    2. Να είσαι και εσύ καλά Κική και να γεμίζεις το συγγραφικό χώρο με δυνατές εμπνεύσεις!

      Διαγραφή
  15. Γειά σας και από μένα Λυσίππη και Αννετάκι
    Καλή συνεργασία κ Καλή συγκατοίκηση
    Εγώ δε κατάλαβα όμως πώς θα καταλαβαίνουμε ποια από τις 2 θα γράφει την ανάρτησή της
    Και αν είναι εύκολο εξηγήστε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε, Δελφινάκι μου. Όσο για το πώς θα μας καταλαβαίνετε, να μη σε ανησυχεί. Το όνομα θα φαίνεται στις νέες αναρτήσεις, που παρακολουθείς έτσι κι αλλιώς μέσα από τον blogger, κι έπειτα θα βάζουμε και εικονίτσα με τ' όνομά μας μέσα σε κάθε ανάρτηση, για να μην υπάρξει στα σίγουρα κάποιο μπέρδεμα εκ παραδρομής.

      Διαγραφή
    2. δελφινάκι αρχίζω να σε μαθαίνω και εσένα σιγά σιγά και χαίρομαι πολύ γιατί έχεις ιδιαίτερο "φακό". Ο χρόνος θα φέρει και όλα τα υπόλοιπα.
      Να είσαι καλά και να χαρείς τη " θάλλασά σου" !

      Διαγραφή
    3. *θάλασσα
      ( αυτοπυρπόληση, χάρηκα και αντίο :p )

      Διαγραφή