Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ερωτική Υμνωδία - Λήξη & Κλήρωση



«Ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος»

Έτσι κι εγώ γυρίζω στον τόπο όπου αρχικά σχεδίασα αυτό το έγκλημα και που σας έκανα έκκληση να γίνετε οι συνεργοί μου.

Δύο σώματα, μπερδεμένα μεταξύ τους, κείτονται καταμεσής τής αίθουσας. Μην είναι ο ίδιος ο Έρωτας; Τριγύρω πεταμένα ρούχα: ένα πουκάμισο ρομαντισμού, δύο κατακόκκινες γόβες που φορούσε το πάθος, το παντελόνι τού πόθου, ίχνη αίματος από βιαιότητα και αγριότητα... Με τα γραπτά σας δώσατε ένα σωρό στίγματα για το τι σημαίνει Έρωτας και ποιες μορφές μπορεί να πάρει, για το μεγαλείο του όσο και για την καταστροφικότητά του: κι όλες οι πτυχές του στο χέρι μας. 

Ένας χρόνος διορία, ένας χρόνος για να δώσετε μία ιστορία, ένα ποίημα γιομάτο ερωτισμό. 

Σας ευχαριστώ όλους που, παρόλο το μάγκωμα που φέρνει συνήθως μια συζήτηση για το σεξ, τολμήσατε να γράψετε ανοιχτά και να "εκτεθείτε". Ιδιαίτερο ευχαριστώ στο συγκατοικάκι μου, την Άννα, που έκανε την αρχή για ν' ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι!

Νομίζω πως ήταν μια καλή αφορμή για να γίνει η αρχή, και γιατί όχι; να συνεχιστεί ατομικά. Καμιά ντροπή για κάτι που είναι στη φύση μας κι ανάγκη μας, που είναι μες στην καθημερινότητά μας. 

Το ερωτικό άλμπουμ συμπλήρωσαν οι:

1. αννετά...κι
2. onirokosmos
3. Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου
4. Μαρία Γ. 
5. ANNA FLO
6. Giannis Pit
7. Gip
8. Lysippe
9. BUTTERFLY

Και κληρώθηκε, για ένα συμβολικό δωράκι, το no2. 
Η Μαριάνα μας, που θα παραλάβει... τι άλλο; Ένα βιβλίο ερωτικής λογοτεχνίας.  

*Στην κλήρωση δεν συμμετείχαμε ο Γιάννης κι εγώ



            Να είμαστε όλοι καλά & ν' απολαμβάνουμε τον Έρωτα στην πιο μεγαλειώδη του μορφή!

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις συμμετοχές εδώ





16 σχόλια:

  1. Aγαπημένα συγκατοικάκια, συγχαρητήρια για το τέλειο "έγκλημα" που σχεδιάσατε και υλοποιήσατε. Πολλά συγχαρητήρια και στην τυχερή Μαριάννα, αλλά και σ' όλους τους συνεργούς σας ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Κανελλένια με τις απαντήσεις σου κάθε φορά.

      -Πολύ θα 'θελα να σε δω και σ' αυτό το ύφος αλλά ξεγλίστρησες. Σκέψου το για μελλοντικά, αλήθεια. Με το δικό σου ύφος - θα είναι εξαιρετικό.

      Διαγραφή
  2. Θέλω να χαιρετίσω με ενθουσιασμό αυτόν τον υπέροχο εκφραστικό κύκλο.
    Αναστασία, τόλμησες! Και μας "παρέσυρες" θετικά να τολμήσουμε και εμείς. Σε ένα λογοτεχνικό θέμα με κάμποσα ταμπού και αναστολές. Όμως να που εννέα φίλες και φίλοι ανέδειξαν εξαίρετες συμμετοχές που τάραξαν τα νερά. Είτε με μορφή ποίησης είτε πεζογραφήματος.
    Και όλα μαζί αποτελούν μια υπέροχη συλλογή με αισθησιασμό στα ύψη και λυρισμό που συναρπάζει.
    Ένα μεγάλο μπράβο σε σένα που το ξεκίνησες. Σε όλους που συμμετείχαν αλλά και στους φίλους/φίλες σχολιαστές που πέρασαν, διάβασαν, σχολίασαν.
    Αυτό το δρώμενο, έκφραση, μπορεί να συνεχιστεί ελεύθερα, καθώς δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός να το φυλακίσει. Και όλα τα κείμενα δημιουργήματα να συγκεντρώνονται πάντα εδώ.
    Προχωράμε λοιπόν.
    Τα φιλιά μου.
    Καλότυχη η Μαριάννα με το δωράκι της συμβολικό αλλά όμορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, εγώ το είπα και το ξαναλέω: δεν θα το είχα κάνει εάν δεν υπήρχε η δική σου προτροπή. Τσούκου τσούκου θα έκανα τις αναρτήσεις μου αλλά δεν θα τολμούσα σε δημόσια πρόσκληση. Θυμάμαι πόσο δειλά έβαλα την ανάρτηση και πόσο πλατύ ήταν το χαμόγελο που σχηματίστηκε με κάθε συμμετοχή που λάμβανα. Κι όλες υπέροχες! Τελικά, έπρεπε να γίνει το σπρωξιματάκι και σ' ευχαριστώ πολύ, φίλε μου. Μακάρι να συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε το ίδιο ελεύθερα - και ν' ακολουθήσουν κι άλλοι.

      Διαγραφή
  3. Είναι από τα δρώμενα εκείνα που δεν θέλεις να τελειώσουν, ή να το θέσω καλύτερα και να συμφωνήσω με αυτό που προείπε ο Γιάννη, είναι ένα "δρώμενο, έκφραση, που μπορεί να συνεχιστεί ελεύθερα, καθώς δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός να το φυλακίσει".
    Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη συμπόρευση... δημιουργούς, φίλους, αναγνώστες, σχολιαστές για θερμό σας αγκάλιασμα και τη χαρά της συνύπαρξης. Και, φυσικά, ένα ακόμα πιο μεγάλο "ευχαριστώ" από καρδιάς, στους αγαπημένους εμπνευστές-ηθικούς συναυτουργούς στο από κοινού... ερωτικό μας έγκλημα! Να είμαστε πάντα καλά όλοι μας να δημιουργούμε από κοινού, να χαμογελάμε, να μοιραζόμαστε, να ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά!
    Τέλος, ευχαριστώ πολύ για το δωράκι της κλήρωσης... θα το τιμήσω δεόντως! Μα, ούτως ή άλλως, τυχερή ήμουν εξ αρχής και μόνο που βρέθηκα ανάμεσά σας!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριανάκι. ♥♥

      Ένας λόγος που το χάρηκα τόσο πολύ είναι οι συμμετοχές σου (όλων, βέβαια, αλλά για σένα μιλάμε εδώ) και το γέλιο που συνόδευε κάθε συμμετοχή που μου έστελνες. Είσαι απλά τρομερή! Σ' ευχαριστώ για όλα!

      Γκουχ! Γκουχ! Δεν πιστεύω να χαλαρώσουμε τώρα που τέλειωσε το δρώμενο, ε; Το άγρυπνο μάτι μου θα σε παρακολουθεί και θα περιμένει ερωτιάρα ανάρτηση. :P

      Διαγραφή
  4. Όταν πήρα χαμπάρι το δρώμενο, νόμιζα ότι δεν το πρόλαβα. Ο Γιάννης όμως μου είπε ότι έχω ένα χρόνο. Ωραία, λέω, θα γράψω! Ε, ακόμα γράφω... Το Γενάρη το ξαναθημήθηκα, καθώς άλλαζα την αντζέντα μου και το είδα γραμμένο στη blogοστήλη μου... Τι να πω;;;; Στο επόμενο!!!! Κι έχω μια ιστορία στο μυαλό μου που έρχεται ξανά, η ίδια, κάθε φορά που διαβάζω αυτό το δρώμενο.
    Φιλιάαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα! Μην ανησυχείς, Αλεξάνδρα μου. Εδώ δεν έγραψα εγώ, που το άνοιξα κιόλας (να δω πότε θ' αξιωθώ να γράψω κατιτίς, και γενικότερα να επιστρέψω στο μπλογκερικό γίγνεσθαι :P).

      Την ιστορία, που την έχεις και σχεδιασμένη νοερώς, δώσ' την μας κι εκτός δρώμενου. Είναι καλοδεχούμενη όσο δεν παίρνει. Είμαι σίγουρη πως θα 'ναι υπέροχη, γνωρίζοντας το στίγμα σου στο γράψιμο. ♥

      Σε φιλώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Απουσία μου βάλατε κυρά δασκάλα; ;-)
    (σιτ... με τα λίνουξ δεν μπορώ να κάνω φατσούλες και καρδούλες...πού θα πάει! Θα γίνω κι εγώ σένια σε λίγο καιρό!)
    ΣΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως με εξύψωσες σε δασκάλα δεν μπορώ παρά ν' ακολουθήσω το καθήκον και να σε προσθέσω στο απουσιολόγιο. Αμ, δεν μ' έκανες απουσιολόγο;! :P

      (♥)

      Διαγραφή
  6. Γεια σου κορίτσι.
    Ι'm back!
    Eχασα την κλήρωση, μα κέρδισα ένα σοκολατάκι θράσους και θάρρους, μαγικό
    και πολλές ιστορίες πήραν σάρκα και οστά και σπρώχνονται προκλητικά να βγουν στο φως ... είδομεν.
    Σας φιλώ πολύ, μου λείψατε αμφοτερες..

    ΥΓ Συγχαρητήρια στη νικήτρια, πάντα τυχερή Μαριάννα μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Σταυρούλα μου, δεν έχω λόγια και για σένα. Ήσουν απ' τα άτομα που στήριξαν και με το παραπάνω αυτό το δρώμενο, με τόσες συμμετοχές που έστειλες. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ.

      -Και μένα μου λείψαΜε. Το συγκατοικάκι έχει δικά του θέματα που τρέχουν, κι εγώ... ό,τι είχα πάντα. Την δική μου σημαία. Σάματις είναι η πρώτη φορά που απομακρύνομαι για να ξαναγυρίσω; χαχα Ευτυχώς, με αντέχετε! Ελπίζω να μου έρθει πάλι η μπλογκερική όρεξη, γιατί κι εσείς μου λείψατε πολύ.

      Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου Σταυρούλα!

      Διαγραφή
  7. Αναστασία μπράβο για το δρώμενο και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το πέρασμά σου από το blog μου. Αν και δε συμμετέχω πια, είπα να αφήσω ένα σχόλιο ως ευχαριστώ. Και όπως είπαμε, όταν το επιτρέψουν ο κορονοϊός και τα οικονομικά, με ξεναγείς στα Γιάννενα, μου προτείνεις ξενοδοχείο αν είναι (το λέω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αυτό) και έρχομαι, καιρό έχω να πάω ταξιδάκι, μακάρι να αλλάξουν σύντομα τα πράγματα και να μπορέσω.

    Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως τα περισσότερα μπράβο, θα το ξαναπώ, τ' αξίζει ο Γιάννης, που με έσπρωξε στην οργάνωση αυτού του καλέσματος αλλά και που το στήριξε με απίστευτες συμμετοχές - όπως και οι υπόλοιποι φίλοι. Εγώ δεν έκανα και πολλά.

      -Άμα πας Γιάννενα, πες μου, γιατί θα χρειαστεί να κλείσω κι εγώ ξενοδοχείο εκεί. Η συνέχεια του plot twist στο δικό σου μέρος :P

      Να 'σαι καλά για το σχόλιο.

      Διαγραφή
  8. Α, που να ξέρω, αφού το έχω αφήσει γενικά το blogging, σόρρυ

    Κάτσε να πάω έτσι που είναι η κατάσταση και τα λέμε

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή