Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Liebster award" discover new blogs!Η μέρα με βρίσκει αγκαλιά με βραβείο Χ3. Η Ωραιοζήλη, ο Γιώργος και το αγαπημένο ζευγαράκι μας (Αναστασία & Αλέξανδρος) είναι αυτοί που με σκέφτηκαν και με τίμησαν, και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.

Ας πάμε να δούμε τι θέλουν να μάθουν από μένα...

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;  
  
Έλα ντε, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, γιατί ποτέ δεν ήμουν απ' τα άτομα που καθόντουσαν να γράψουν! Η απόφαση ήρθε εντελώς απρογραμμάτιστα, ήταν πολύ της στιγμής κι είχε περισσότερο πειραματικό χαρακτήρα, θα έλεγα. Είχα περιέργεια να δω κατά πόσο θα μπορούσα να το ανανεώνω, καίτοι βαθιά μέσα μου ήμουν πεπεισμένη πως δεν θα τα κατάφερνα. Η δόξα κράτησε πολύ λίγο, καθώς γρήγορα το έκλεισα και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Αργότερα γεννήθηκε το On the Up and Up... Και θα έλεγα πως κι αυτό από μόνο του δημιουργήθηκε, κατά ένα μαγικό τρόπο, δίχως να το πολυζαλίσω. Δεν μπορώ να σ' το εξηγήσω αλλιώς και να σ' το κάνω πιο απτό, φίλε αναγνώστη, μην με περνάς για τρελή. Κι ήρθε κι έμεινε! Ίσως γιατί συνέπεσε με την περίοδο που ο αφιονισμός μου για τον χειρισμό τής γλώσσας φούντωσε περισσότερο (τι ψωνάρα, θε μου!!!), κι ήρθε και κούμπωσε με την θέλησή μου να ψαχτώ λίγο πιο δημιουργικά και να εξελιχθώ. Α! Και να εκφραστώ - γιατί ήμουν και κλειστή, ζωή να 'χω (όχι ότι τώρα έχω καταφέρει να το γυρίσω εντελώς τούμπα, αλλά λέμε τώρα!).

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει; 

Να μαθαίνω. Ό,τι κι αν είναι αυτό (εντάξει, υπερβολές, όχι όοοοο,τι κι αν είναι αυτό, το έπιασες όμως το νόημα). Αλλά, με τον δικό μου ρυθμό. 

Κι οι άνθρωποι που είναι ντυμένοι με ωραιότητα, πολύ.


3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο; 

Δίνουν κίνητρο να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος, και, συν τοις άλλοις, σε βοηθούν να δεις κι άλλες οπτικές του Χ ζητήματος, που ίσως να αγνοούσες. 

Και, φυσικά, γνωρίζεσαι και πιθανώς να αναπτύξεις άλλους δεσμούς, πιο προσωπικούς κι ισχυρούς.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας; 

Δεν έχω συγκεκριμένη θεματολογία, μα συχνά μ' αρέσει να ψηλαφίζω την ανθρώπινη συμπεριφορά και να σκάβω βαθύτερα, προσπαθώντας να κατανοήσω, κι αυτό το βγάζω μέχρι ενός σημείου εδώ. Και πιο πολύ μ' αρέσει να βάζω τα δάχτυλα πάνω σε "ρωγμές", αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον έτσι. Και μαθαίνεις περισσότερα...

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά; 

Δεν έτυχε να γνωριστώ με κανέναν εκ του σύνεγγυς, όχι ακόμα. Αλλά, συναισθήματα φιλίας, εκτίμησης κλπ υπάρχουν. Κι όπως είναι φυσικό, με κάποιους ταιριάζεις περισσότερο - έρχεσαι και νιώθεις κοντύτερα, κι αναπτύσσεις πιο δυνατά συναισθήματα. Κι όταν το "υλικό" είναι αυθεντικό κι υφίσταται εξίσου κι απ' τις δύο πλευρές, τότε οι αποστάσεις, κατά κάποιον τρόπο, μηδενίζονται.

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο; 
 Να υπάρχει, καταρχάς! :Ρ

Κατά τ' άλλα, ας υπάρχουν όρεξη κι έμπνευση, ώστε να γεμίζουν οι σελίδες με κάτι άξιο να ειπωθεί.

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 

Ό,τι με ιντριγκάρει και με παθιάζει το κάνω καλά, το κατακτώ, γιατί το παίρνω ζεστά κι έχω επιμονή κι υπομονή, και το πλευρίζω από κάθε πιθανή γωνία. Θα πω, όμως, αυτό που με γεμίζει: να φοράω στους άλλους χαμόγελα.

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας; 

Αναλόγως τον χρόνο και την διάθεσή μου. Μπορεί καθόλου, μπορεί περισσότερο απ' όσο πρέπει (σε συνδυασμό με το να αφιερώνω χρόνο και στους γείτονες, καθώς στο δικό μου ο χρόνος είναι αφιερωμένος μόνο στα απαραίτητα).

9) Πώς γεννιούνται τα post σας; 

Αργά αργά. Πρώτα βρίσκω ένα θέμα, μετά βλέπω έντονα το περίγραμμα και κατόπιν πιο καθαρά τις λεπτομέρειες - κι έτσι αρχίζει η λεκτική πλέξη. Μπορεί να πάρει και μέρες, καθώς ψάχνω πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο να ειπωθεί αυτό που έχω στο μυαλό μου. Κι αν δεν μου αρέσει εν τέλει αυτό που προκύπτει, πάω σε επόμενη ιδέα και φτου κι απ' την αρχή. Κι όλα αυτά σε επίπεδο "κεφάλι", γιατί αν δεν με συναρπάζει αυτό που σκαρφίστηκα, δεν θα κάτσω να μπω καν στον κόπο να του δώσω οπτική ζωή.

Η πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι οποιαδήποτε, σαφώς. 

10) Ευχές για τον αναγνώστη.  

Υγεία, αγάπη, διάθεση κι όμορφους, αληθινούς ανθρώπους στα τριγύρω. 
Σχωρνάτε με που δεν θα το πασάρω σε άλλους, 
αλλά με το διάβασμα έχω χάσει πάμπολλες απ' τις τελευταίες αναρτήσεις,
και δεν ξέρω ποιος το έχει πάρει, ώστε να το δώσω στους υπόλοιπους. 
Άλλωστε, πάλι τελευταία και λαχανιασμένη γράφω, οπότε οι συνήθεις ύποπτοι, 
που ασχολείστε με αυτά τα παιχνιδάκια, θα το έχετε πάρει. 
Αν όχι, η πρόσκληση είναι... ανοιχτή. 
Φιλιά ολούθε!!

22 σχόλια:

 1. Αυτό το "φιλιά ολούθε" λιγάκι πρόστυχο μου ακούστηκε. Ντροπής καλέ, μας βλέπουν!!!
  Πολύ ωραίες οι απαντήσεις σου ταλεντάκι μου, πόσο γέλασα με αυτό το "αργά αργά" στο "πως γεννιούνται τα ποστ".
  Είσαι ένα ταλεντάκι και όσο μπορώ θα το φωνάζω.
  Σμουτς και αγκαλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχα!!! Έεεελα, αφού απευθύνεται σε όλους σας, είναι σα να λέω "φιλιά σε όλους". Αν ήταν έ ν α ς ο παραλήπτης τού "φιλιά ολούθε", τότε θα ήταν προμελετημένο και στοχευμένο το "έγκλημα". χαχα

   Φιλιά πολλά, κουκλί μου. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ. <3

   Διαγραφή
 2. "Θα πω, όμως, αυτό που με γεμίζει: να φοράω στους άλλους χαμόγελα"
  και μόνο γι αυτό αξίζει η παρέα σου...ταλεντάκι μου!!!

  Σε γλυκοφιλώ ♥♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μ'άρεσε πολύ η φράση σου: "όταν το "υλικό" είναι αυθεντικό κι υφίσταται εξίσου κι απ' τις δύο πλευρές, τότε οι αποστάσεις, κατά κάποιον τρόπο, μηδενίζονται." με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη...επίσης γέλασα πολύ με τα ψιλά γράμματα....χαχαχα
  Ευχαριστούμε για τις ευχές!!!! Φιλιά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι όποιος βρει άνθρωπο που να υφίσταται αυτό, θα πρέπει να τον προσέχει σαν τα μάτια του.

   Να 'σαι καλά, Ωραιοζήλη μου.
   Και πάλι σ' ευχαριστώ για το βραβειάκι. :)

   Διαγραφή
 4. Ήρθα να πάρω τα φιλιά μου γιατί με την κούραση που έχω με τα του Συμποσίου τα έχω ανάγκη! Το δε ολούθε ..με άναψε ;-)
  Για δε λες ότι καίγεσαι να με αγκαλιάσεις ε; χοχοχοχο Όλα εγώ θα τα λέω...τς μα τι ντροπαλό παιδί!
  Από τη πρώτη φορά που σε διάβασα στο παλιό μου έκανες κλικ λες κι έπεσε πιάνο πάνω στην κεφαλή μου! Επει΄δη με σακάτεψες, αποφάσισα να μείνω να σε σακατέψω κι εγώ! Γιατί έτσι κάνουν όσοι αγαπιούνται!
  Είμαι η @ριστέα και έστω και ταλαιπωρημένη είμαι καλά...ξέρ'ς συ ;-)
  Φιλιά στη μουσουδίτσα ....άλεπουδίτσα μου♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σα να λέμε κεραυνοβόλος;;;; Για πεεεεςςς, για πεεεςςς. *ήχος ρουφήγματος καφέ* Μα θα πρέπει, όντως, να λες αλήθεια και να ήντονε κεραυνοβόλος, καθώς δεν ήσανε στο πρώτο, καρντιά μου. Μα, μεταξύ μας, με τόσα templates που έχω αλλάξει, έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο έχω ανοίξει αμέτρητα ιστολόγια, όχι ότι έχω παίξει σε όλες τις πλατφόρμες.... αλλά να μη σου πω ότι νιώθω πως έχω γυρίσει κι ούλο τον κόσμο (εγώ κι ο Γκιούλιβερ!!)

   Κομματάκια μ' έκανες, σκασμένο. Θα τιμωρηθείς αυστηρά: με πολλές αγκαλιές και πολλά φιλιά. :))

   ΥΓ. Αυτό το "αλεπουδίτσα μου" μου άρεσε πολύ. (Με την ανάλογη φωνή) Παρακαλείται η αξιότιμη Αριστέα να το χρησιμοποιεί συχνά - ευχαριστώ. :D

   Διαγραφή
 5. Δηλαδή έπρεπε να μπεις σε εξεταστική, για να κάνεις ένα παιχνίδι στην ώρα του, έτσι;;;; Αχαχαχα! Μάκια πολλά τρελοκουμπαρόνικιαγαπόνιμαζί♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού το παίξανε οι υπόλοιποι, όμως... Αλλά, ναι, θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα. Πάλι καλά να λέω. χαχαχα

   Μάκια πολλά κι ολόγλυκα back, κουμπαρονάααακι μου!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

   Διαγραφή
 6. Τριδυμάρα μου, υπερ-υπέροχη!!!
  Μπορεί να διαβάζω σκαναριστά καμιά 20αριά blogs σε μία ώρα, αλλά όταν βλέπω δικό σου post, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αφιερωθώ πλήρως!
  Θα διαβάσω την κάθε λέξη, την κάθε φράση, ακόμα και την κάθε εικόνα σου...
  Πολύ χαίρομαι που είσαι ανάμεσά μας (ναι! το ομολογώ έχω googlαει λέξεις που έχεις χρησιμοποιήσει, για να δω πού παν' τα 4!) και νιώθω πολύ τυχερή που είσαι το τριδυμάκι μου!
  LOVE U, βραβευμένο μου πλασματάκι, με την glitterένια ψυχούλα!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλοιφή το Λυσίππη, αλοιφή. Αν είχες βάλει ως σκοπό να με συγκινήσεις, συγχαρητήρια, τα κατάφερες περίφημα. Τι να σου πω εγώ μετά απ´ όλον αυτόν τον χείμαρρο γλύκας, λουκουμοτριδυμάκι μου; Θα πω μόνο πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία, χαρά της ζωής μας!! <3

   Διαγραφή
 7. Υπέροχη η τριπλή βράβευσή σου και κάπου σε πήρε το μάτι μου με τον Αλέξη !!
  Ουσιώδη τα λόγια σου έστω και αν πρόκειται για παιχνίδι !!!
  Καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα, Νικόλ μου. Πολύ χαίρομαι που υπήρξε έστω κι ένας που με πήρε το μάτι του. :)) Πολύ σ' ευχαριστώ για τα γλυκά/τιμητικά σου λόγια. Να έχεις έναν όμορφο μήνα, γεμάτο χαμόγελα.

   Διαγραφή
 8. Με κάνεις να ντρέπομαι...νιώθω σαν να ξεπετάω τα ποστ μου...
  Ιδιαίτερες οι απαντήσεις σου, και ξεχωριστές όσο εσύ!
  Να είσαι καλά να μας φοράς χαμόγελα!!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου, μην το ξαναπείς αυτό. Αφενός οι αναρτήσεις σου είναι υπέροχες (και δεν το λέω καθόλου ίσα για να σου το πω), αφετέρου ο καθένας μας λειτουργεί διαφορετικά. Απλώς εγώ είμαι αργής και δύσκολης καύσης. :P

   Θερμά ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου!!
   Καλό μήνα!! :))

   Διαγραφή
 9. καλημερα γλυκο κοριτσι!
  μεγεια το βραβειακι σου!
  καλη επιτυχια στις εξετασεις!
  φιλακια πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Στο τι κάνεις, έπρεπε να πεις ότι γράφεις! Δεν έχω διαβάσει ποτέ άλλον άνθρωπο να χειρίζεται τη γλώσσα πιο ωραία από εσένα!
  Χαίρομαι πάντως πάρα πολύ που σε έχω βρει από εδώ μέσα, γιατί σε συμπαθώ πολύ και σε εκτιμώ! Και ήσουν από τα πρώτα άτομα που γνώρισα, κυρία μου! ;)
  Καλή εξεταστική να έχεις και επιτυχία!
  Φιλάκια πολλάάα! Καλό σαββατοκύριακο Λυσιππάκι μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντα με συγκινείς - κι αν δεν σ' το ´χω πει, σ' το λέω τώρα. Κι αν και τα είπαμε και χτες (και πόσες άλλες ακόμα), να το πω ακόμα μια φορά: νομίζω πως φαίνεται το πόσο χαίρομαι κι εγώ, πόσο σ' αγαπώ και σε ξεχωρίζω, ε; Το πρώτο μου ουσιαστικό μέλος εδώ - πόση χαρά είχα πάρει που έμεινες, που κάποιος έβρισκε ενδιαφέρον σ' αυτά που έγραφα. Και το ακόμη πιο όμορφο, για μένα, είναι που είσαι μέχρι σήμερα εδώ και μου έδωσες, συγχρόνως, την ευκαιρία να σε γνωρίσω και να πάρω γερές δόσεις απ´ την γλύκα, την ποιότητα και το χιούμορ σου. :))

   Καλή εξεταστική & καλό μήνα, τριανταφυλλάκι μου!! ^^

   Διαγραφή
 11. Αγαπημένη, απόλαυσα τόσο μα τόσο τις απαντήσεις σου!
  "Κι οι άνθρωποι που είναι ντυμένοι με ωραιότητα, πολύ" Ω ναι, σε νιώθω και μ' αρέσει!
  " ..να φοράω στους άλλους χαμόγελα...." Ω ναι, σε νιώθω! Κι εμένα μου αρέσει να το κάνω! Μου το λέει τώρα τελευταία συνέχεια και η δασκάλα των Αγγλικών μου.
  Σε φιλώ και σου στέλνω την Αγάπη μου και την συμπάθειά μου... νομίζω το ξέρεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω - κι εσύ ξέρεις πως το αυτό ισχύει κι από μέρους μου!! :))

   Α ρε Σκορπινάκι μου συλλεκτικό. Έχουμε κοινές ματιές και καταλαβαινόμαστε, γι' αυτό (και για πολλούς ακόμα λόγους) μ' αρέσεις, μ' αρέσεις πολύ. <3

   Καλό, ζαχαρένιο μήνα!!!!

   Διαγραφή